Appelfiguur – brede taille en, in verhouding, slanke benen

  • Berichtcategorie:Bodytypes
Je bekijkt nu Appelfiguur – brede taille en, in verhouding, slanke benen

Heb je een appelfiguur? Dan kan je meer kleding aan dan je denkt

Het appelfiguur wordt vaak geassocieerd met een grotere bovenkant, met bredere schouders en een grotere buste in vergelijking met de heupen en dijen. Als je een appelfiguur hebt, is het belangrijk om te zoeken naar kledingstukken die de aandacht afleiden van de bovenkant en de focus verplaatsen naar de onderkant. Een truc die vaak wordt gebruikt, is om een ​​a-lijn rok of jurk te dragen, die uitloopt vanaf de taille, waardoor de heupen en dijen groter lijken. Dit zorgt voor een evenwichtige verdeling van de figuur.

Een andere optie is om kledingstukken te dragen die een riem op de taille plaatsen, dit geeft de illusie van een smaller bovenlichaam en meer definitie in de taille. Ook kledingstukken met V-hals of U-hals zijn een goede keuze omdat ze de aandacht trekken naar het midden van het lichaam en de bovenkant minder opvallend maken.

Verder zijn blouses met een patroon of details op de bovenkant of lange kettingen een goede keuze om aandacht van de bovenkant af te leiden.

Al met al, met het appelfiguur is het belangrijk om te zoeken naar kledingstukken die de focus verplaatsen naar de onderkant en de taille benadrukken, zoals een-lijn rokken, riemen, V-hals en U-hals blouses, patroon op de bovenkant en lange kettingen.

Dit waren onze kledingtips voor het O-silhouet, ook wel de Appel of de Ovaal genoemd

Tip

Benadruk naast het decolleté en de benen ook rustig jouw smalle onderarmen: Met armbanden, opvallende horloges of bijzondere mouwvormen benadruk je jouw sierlijke polsen. Trompetmouwen vallen mooi om jouw onderarmen en ogen vrouwelijk en romantisch.

Tip

Een goed zittende en ondersteunende BH is bij alle figuurtypes met een grote boezem absoluut noodzakelijk. Alleen hierdoor kun je rugpijn, stijfheid en houdingsproblemen voorkomen.

Figuuradvies appel: do’s

  1.  Jouw benen mogen gezien worden! Dat kun je bijvoorbeeld doen door het dragen van wat kortere rokken en geprinte broeken. Maar ze in volle glorie aan de buitenwereld laten zien mag natuurlijk ook.
  2. Om de bovenkant van je lichaam iets minder pompeus te laten lijken, kun je dit vlak opbreken door middel van een V-hals. Sexy maar stijlvol.
  3. Een blouse met overslag is voor jou perfect: deze laat wat huid zien én verhult dat buikje op de dagen dat je er wat minder blij mee bent.
  4. Je benen zijn een stuk slanker dan je bovenlichaam, dus deze kunnen best wat meer body gebruiken om het geheel in balans te brengen. Dat doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een grover materiaal zoals leer of velvet.
  5. Om je taille meer te benadrukken kun je kiezen voor een mooie getailleerde blazer of top. 

Figuuradvies appel: don’ts

  1. Hooggesloten tops, sjaaltjes of grote kettingen laten je voller van boven lijken en dat is nou juist niét wat je wilt. 
  2. Om de aandacht niet teveel naar de bovenkant van je lichaam te trekken, kun je beter geen tops met prints, ruches of andere details dragen. Bewaar dat voor de onderkant! 
  3. Borstzakken of grove revers laten je bovenkant optisch groter lijken. Liever niet dragen dus.

Uit onze collectie voor de 'appel'-figuur